Sibiu: idei de activitati, locuri de vizitat

Daca ai inchiriat o masina din Bucuresti si vrei sa te plimbi prin tara, cu siguranta ca Sibiu se afla pe lista ta de locuri de vizitat. Si putem intelege de ce! Si noi suntem fani Sibiu si am merge acolo ori de cate ori s-ar ivi ocazia.

Astazi vrem sa iti prezentam cateva lucruri pe care le poti face daca te hotarasti sa faci o excursie cu masina pana acolo. Iar daca esti in cautare de inchirieri auto Bucuresti fara garantie, poti apela la noi oricand!

Muzeul Brukenthal

Situat in Piata Mare din Sibiu, Muzeul Național Brukenthal este un muzeu de arta in cadrul palatului lui Samuel von Brukenthal, fost guvernator al Transilvaniei.

Muzeul are lucrari ale artistilor romani si europeni. Cu toate acestea, arhitectura si mobilierul palatului in sine sunt la fel de atractive ca si picturile.

Este extraordinar de placut sa privesti de aproape covoarele anatoliene si sa afli mai multe despre artistii romani de-a lungul istoriei.

Turnul Sfatului

Unde sa mergi apoi? Noi iti propunem sa vizitezi Turnul Sfatului, situat intre Piata Mare si Piata Mica. Turnul Sfatului dateaza de la sfarsitul anilor 1500.

Urca scarile acestuia pentru a avea parte de privelisti fantastice cu vedere la oras. De asemenea, poti si ar trebui, de fapt, sa urci in varful Catedralei Luterane din Sibiu, dar privelistea de la Turnul Sfatului iti permite sa admiri si sa fotografiezi acoperisul stralucitor de tigla al Catedralei.

Strada Nicolae Balcescu

Principala artera pietonala care duce departe de Piata Mare este Strada Nicolae Balcescu. Este plina cu cladiri pastelate, ornamentate, care lupta pentru atentia ta si concureaza cu expozitiile de flori in cascada de pe ferestre si balcoane.

Casa cu nr. 12 ca a fost casa baronului Michael Brukenthal (nepotul lui Samuel), care a ordonat actuala fatada baroca la sfarsitul anilor 1780. (Sursa: topworldtraveling)

Catedrala Sfanta Treime

Fa-ti timp pentru a privi frumusetea din interior al acestui reper istoric. Vei aprecia contextul istoric al diferitelor grupuri de oameni care s-au stabilit in Sibiu: sasii, maghiarii si romanii si lacasurile lor de cult respective, toate la cativa pasi unul de celalalt.

Podul Minciunilor

Legenda spune ca Podul Minciunilor are urechi si stie atunci cand cineva care sta pe el este mincinos. Povestile despre scartaitul si zgomotele pe care podul le face atunci cand cineva minte au supravietuit secolelor de istorie.

 

Astazi, insa, este locul perfect pentru a face o poza cu onestitate 100%, pentru orice eventualitate!

Catedrala Luterană din Sibiu

Continua-ti drumul in Piata Huet, cu Catedrala impunatoare care umple pur si simplu piata. Fa o plimbare scurta, circulara in jurul pietei pentru a descoperi case istorice inainte de a te rotunji la intrarea in catedrala uimitoare.

Catedrala Luterana din Sibiu domina peisajul orasului, cu turnul sau ajungand la peste 60 de metri. Daca ai vizitat Brasovul iainte de Sibiu, probabil ca vei sti ca cele 4 turnulete din jurul turlei erau un semn pentru vizitatorii medievali despre dreptul orasului de a te condamna la moarte daca iesi din linie.

Catedrala gotica a fost construita in secolul al XIV-lea si este intr-adevar bine conservata. Dupa ce ai vizitat catedrala, urca pe turn pentru o priveliste absolut superba a Sibiului.

Distribuie acest articol in social media