Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand trebuie sa alegi intre un Sedan si un SUV

Calatoria in Romania, respectiv Bucuresti poate fi oarecum stresanta. Traficul este cu siguranta o problema. Daca o poti depasi, te vei confrunta cu problema parcarilor. Cu toate acestea, poti inchiria o masina in Bucuresti si poti evita orice probleme.

Cand inchiriati o masina in Otopeni, una dintre intrebari ar putea fi ce tip de masina doresti sa inchiriezi, iar printre aceste optiuni se numara si masinile tip sedan si SUV. Desi ambele au avantajele lor, cerintele clientului sunt mai importante. Trebuie sa fii atent la cateva lucruri pentru a nu fi confuz. Iata trei lucruri de luat in considerare atunci cand decidzi intre un SUV si un autoturism sedan.

Numarul de oameni din masina

Numarul de pasageri din masină este primul si cel mai important aspect de luat in considerare. Trebuie sa inchiriezi un sedan daca ai o „gospodarie mica de trei sau patru persoane. Pe de alta parte, daca calatoresti cu un grup mare de familie sau prieteni, un SUV ar putea fi de preferat.

In plus, daca planifici o calatorie lunga, vei avea nevoie automat si de bagaje mai multe. Tocmai de asta, pentru confortul intregii familii si a tuturor membrilor, ar fi de preferat sa alegi un SUV in aceasta situatie.

Locul in care vei merge cu masina

Romania nu este tocmai prietenoasa atunci cand vorbim de calatorii cu masina. Anumite drumuri din tara, in special cele rurale s-ar putea sa iti dea ceva batai de cap. Evident, din cauza infrastructurii, o masina este ideala pentru a te plimba prin tara, in locurile in care ai nevoie. Un SUV, pe de alta parte, poate face fata efortului unei excursii off-road sau al unui drum denivelat. In afara de asta, in cadrul calatoriilor in anumite parti cu drumuri neasfaltate, poate aparea si o vreme nefavorabila. Din nou, inchirierea unui autoturism SUV te poate ajuta cu acest lucru.

Cu toate acestea, un sedan este o alegere excelenta pentru a conduce pe drumuri bune, intinse sau pe autostrazi. Nu exista niciun motiv sa cheltui mai mulți bani pe un SUV cand un sedan poate fi suficient.

Eficienta consumului

In cele din urma, inainte de a alege o masina pentru calatoria ta, ar trebui sa iei in considerare eficienta combustibilului. Cand vine vorba de economia de combustibil, sedanurile exceleaza. Daca conduci pe un traseu usor si intins, sedanul va fi cel mai profitabil si convenabil din punct de vedere al consumului. În comparație cu un SUV, un sedan este mai mic.

Ca urmare, cantitatea de combustibil consumată va fi redusa. Sunt disponibile si alte variante de SUV eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Cu toate acestea, niciunul dintre ele nu poate concura cu economia de combustibil pe care o ofera un sedan.

Asadar, trebuie sa iei in calcul mai multe criterii atunci cand alegi sa inchiriezi o masina, intre sedan si SUV. Speram ca acest articol sa fie de ajutor.

Distribuie acest articol in social media