Inchirieri masini in Romania: ce trebuie sa stii

Inchirieri masini in Romania: ce trebuie sa stii

Trebuie sa pornesti intr-o calatorie in scop de afaceri sau in vacanta in Romania si trebuie sa inchiriezi o masina?

Inchirierea unei masini poate fi cea mai buna solutie daca iti doresti o vacanta cu un program flexibil daca esti cu prietenii sau familia sau daca ai un bagaj destul de mare, in asa fel incat sa te poti bucura de vacanta ta la maxim. Si daca nu esti deja familiarizat cu drumurile din Romania, condusul aici poate fi putin…intimidant.

Masina sau transport in comun?

Transportul in comun in Romania este extrem de accesibil, dar doar daca se incadreaza in itinerariul tau si esti de acord si cu ritmul in care se misca. Inchirierea unei masini in Romania vine la pachet cu multe avantaje daca iti doresti sa experimentezi peisajele tarii intr-un mod cat se pote de liber. Daca vei merge cu propria ta masina, poti traversa si drumurile mai putin cunoscute, intr-un ritm confortabil tie. In Romania, fiecare regiune are ceva de oferit: munte, mare, peisaje fantastice.

Partea cea mai buna? Majoritatea atractiilor turistice populare sunt la scurta distanta una de cealalta.

Cu alte cuvinte, cea mai buna metoda pentru a explora Romania este cu masina. Pentru atractii turistice faimoase pe care le poti vizita, poti citi aceste 2 articole de blog: 5 Cele mai Frumoase Locuri din Romania si 5 Orase din Romania pe care trebuie sa le vizitezi. 

Ce trebuie sa stii inainte de a inchiria o masina in Romania

Daca este pentru prima oara cand inchirieri o masina in Romania, s-ar putea sa ai destul de multe intrebari de la cum este sa calatoresti cu masina in aceasta tara pana la ce asteptari sa ai in ceea ce privesc marcile de masini si modelele, cum taxeaza firmele de inchirieri auto, sau care este varsta minima pentru a inchiria o masina.

In functie de firma de inchirieri auto, varsta minima pentru a inchiria o masina poate sa difere. Cu toate acestea, majoritatea cer ca varsta minima pentru a inchiria o masina sa fie de minim 20 de ani. (aceasta fiind si varsta minima pentru Carhunt).

Intotdeauna verifica cu agentii firmei de inchirieri auto daca documentele pe care le detii sunt suficiente pentru a merge cu o masina in Romania. Trebuie sa ai permis de conducere valabil national sau international cu vechime de minim 1 an, pentru categoria autoturismului.

Daca vii din Statele Unite si vrei sa inchirieri o masina in Romania, acestea ar putea parea destul de mici prin comparatie. Cu toate acestea, Romania nu este cu mult diferita de restul tarilor din Europa la capitolul masini. Romanii nu prefera masinile de lux. Din cauza preturilor relativ crescute al carburantilor si din cauza traficului crescut, masinile preferate de romani sunt cele din clasa economica.

Ti-am pregatit un articol de blog prin care te ajutam sa alegi intre clasa compact vs intermediate atunci cand esti in cautare de inchirieri auto Otopeni.

Articolul poate fi gasit aici.

Distribuie acest articol in social media