Inchirieri masini Bucuresti – sfaturi pentru ridicarea si predarea masinii

Ai rezervat o masina si urmeaza sa o ridici de la aeroport in curand? Citeste mai departe la ce trebuie sa fii atent inainte de ridicare si predare.

Fie ca nu ai mai inchiriat niciodata o masina sau deja te consideri a fi experimentat, preluarea si predarea poate fi destul de dificila uneori. Exista, desigur, cateva aspecte carora trebuie sa le acorzi o atentie deosebita, astfel incat experienta ta de inchirieri auto sa fie pozitiva.

Atunci cand ridici masina de la aeroport

1. Rezervare

Dupa ce ai rezervat online, primul lucru la care trebuie sa acorzi atenție este numarul rezervarii. Cel mai probabil ai primit prin email sau prin mesaj rezervarea complete, ce contine cele mai importante informatii despre rezervare, inclusiv data și ora preluarii si predarii, asigurarea inclusa sau nu.

2. Documentatia

Este foarte important sa ai toate documentele necesare la tine in momentul ridicarii, deoarece acest lucru poate impiedica compania de inchiriera auto sa te lase sa semnezi contractul de inchiriere si, eventual, sa iti strice planurile de calatorie (si nu vrem asta, nu-i asa?).

De asemenea, este important sa acorzi o atentie deosebita daca inchiriezi o masina in strainatate, deoarece diferite tari pot avea reguli diferite.

Ce acte trebuie sa ai la tine?

- Permisul de conducere

- Buletin sau pasaport

3. Contractul de inchiriere

Tot in momentul ridicarii se semneaza contractul de inchiriere auto. Acest acord specifica termenii si conditiile inchirierii tale, asa ca este bine sa nu te grabesti si sa il citesti cu atentie. Acolo vei vedea, de exemplu, ce se intampla daca primesti o amenda sau daca masina inchiriata este implicata intr-un accident de masina, ce acopera asigurarea si nu numai.

4. Inspectia masinii

Companiile de inchirieri nu fac acest lucru tot timpul, dar este intotdeauna bine sa verifici cu mare atentie mașina de inchiriat inainte de a parasi parcarea. Acest lucru este important deoarece orice zgarieturi si lovituri pot fi taxate atunci cand inchirierea masinii a fost facute cu garantie.

Atunci cand predai masina la aeroport

1. Rezervorul pentru conbustibil

In functie de rezervarea ta, rezervorul de combustibil este un lucru important la care sa acorzi atentie. Unele rezervari includ deja un rezervor plin atunci cand parasesti parcarea fara a fi nevoie sa-l umpli inainte de predare.

Daca returnezi masina cu rezervorul gol atunci cand trebuia sa il reumpli, companiile de inchirieri auto iti pot taxa pentru umplere si, de obicei, este mult mai scump decat sa o reumpli singur.

Politica Carhunt – inchirieri auto Bucuresti este ca la predarea masinii, rezervorul sa aiba acelasi nivel de combustibil ca la ridicarea acesteia.

2. Inspectia masini

Așa cum trebuie sa verifici conditiile masinii inainte de a parasi parcarea, companiile de inchirieri trebuie sa se asigure ca masina este returnata in aceleasi conditii, fara zgarieturi suplimentare.

De asemenea, trebuie sa returnezi masina curata, sau sa achiti taxa de spalare. Mai ales daca ai calatorit alaturi de copii sau animale de companie, este important sa te asiguri ca scaunele si podeaua masinii sunt curate de murdarie, par, gunoi si orice altceva.

Daca esti in cautare de inchirieri auto Bucuresti, ne poti contacta oricand pentru o oferta personalizata! 

Distribuie acest articol in social media