Inchirieri Auto: Compact vs Intermediate

Inchirieri Auto: Compact vs Intermediate

Oamenii inchiriaza masini pentru diferite motive in ziua de astazi. In functie de motivele pentru care tu inchiriezi o masina, e foarte posibil sa fii indecis referitor la ce clasa de masina sa alegi: compact sau intermediate? Chiar daca pentru multi nu exista diferente intre cele doua, exista cateva caracteristici cheie de care trebuie sa tii cont atunci cand inchiriezi o masina. Chiar daca de cele mai multe ori alegerea masinii este bazata mai mult pe pret si spatiu, exista si alte idei pe care trebuie sa le iei in considerare.

1. Ia in considerare dimensiunea masinii

Nu e o surpriza faptul ca masinile din clasa intermediate sunt mai mari decat cele din clasa compact sau economic. Asta poate fi, insa, atat un aspect pozitiv, cat si unul negativ, in functie de scopul inchirierii auto. De exemplu, daca un cuplu tanar sau o singura persoana ar inchiria o masina intermediate ar putea simti faptul ca plateste pentru mai mult spatiu decat are nevoie. Tocmai de asta ei sunt in cautarea unei masini de mici dimensiuni, compact. Acest tip de masini le poate oferi spatiul de care au nevoie pentru un pret mai bun. Intr-adevar, daca vrei sa folosesti masina pentru o calatorie alaturi de familie, aproape intotdeauna este recomandat sa inchirieri o masina intermediate, deoarece iti va oferi suficient spatiu pentru bagaje, si suficient spatiu pentru o calatorie relaxata.

2. Dar confortul?

Unul dintre cele mai importante aspecte ce diferentiaza masina din clasa intermediate fata de cea din clasa compact este nivelul de confort. In cele mai multe cazuri dimensiunea este cea care face diferenta, caci celelalte caracteristici sunt asemanatoare. Decizia, insa, trebuie sa o iei in functie de motivul pentru care inchiriezi masina. Daca ai nevoie de ea pentru calatorii scurte in oras sau catre locul in care trebuie sa muncesti, masinile din clasa economica pot fi o decizie mai buna. Pentru calatorii ceva mai lungi, insa, o masina din clasa compact nu este deloc recomandata, din cauza spatiului mic si a confortului redus.

3. Siguranta

Zilele acestea majoritatea masinilor au optiuni de siguranta clasice precum protectie pentru copii, sau altele ceva mai avansate precum asistenta la parcare. Daca vei calatori intr-o zona aglomerata, sau cu drumuri cu serpentine, o masina mica te va ajuta, cu siguranta, sa eviti mai bine accidentele. Daca, insa, calatoresti alaturi de intreaga familie cu masina, o masina din clasa intermediate este indicata pentru a asigura siguranta tuturor. Cateodata este indicat sa platesti mai mult pentru a avea parte de toate sistemele avansate de siguranta.

Distribuie acest articol in social media