Inchirierea unei masini pe termen lung. Merita?

Ai auzit de inchirieri masini anual si lunar? Citeste aici mai multe pentru a afla despre toate avantajele si cat de mult economisesti inchiriind o masina pentru perioade mai lungi! Chiriile anuale si lunare sunt foarte asemanatoare cu inchirierea deja traditionala de masini, dar cu o mare diferenta: durata inchirierii.

Cum functioneaza inchirierea masinilor pe termen lung?

Inchirierea anuala sau lunara a unei masini este foarte asemanatoare cu o inchiriere pe termen scurt. Daca ati inchiriat o masină inainte, fie ca este vorba de inchirieri masini pentru o vacanta lunga sau pentru o escapada de weekend, stiti deja multe despre ceea ce implica asta.

Cel mai mare avantaj este ca, daca pastrezi masina pentru o perioada mai lunga de timp, companiile de inchiriere tind sa acorde o reducere frumoasa la tariful de inchiriere. In general, este progresiva, deci cu cat perioada contractata este mai lunga, cu atat economisesti mai mult.

Cu inchirierea lunara a masinii, poti pastra masina de la una la cateva luni si poti reinnoi contractul in functie de nevoile tale. Daca doresti sa returnezi masina din timp, este bine si asta! Atata timp cat a trecut numarul minim de zile de inchiriere din contract.

Care sunt avantajele inchirierii masinii pe termen lung?

Costuri

Unul dintre principalele avantaje ale inchirierii unei masini pentru o perioada mai lunga de timp este fara indoiala pretul. In multe cazuri, inchirierea unei masini pentru o luna este mai ieftina decat a avea propria masina. Pe langa faptul ca este mai ieftin decat a avea o masina, poate fi si mai ieftin decat inchirierea unei masini pentru perioade scurte. Acest lucru se datoreaza faptului ca, daca o persoana intentionează deja sa inchirieze pentru o perioada ceva mai lunga de trei saptamani, de exemplu, inchirierea unei masini pe luna poate compensa tocmai reducerea ratei pe care am mentionat-o mai sus. Daca datele se potrivesc cu planurile tale, este o idee buna!

Zero birocratie

Atunci cand inchiriezi o masina de la o companie de inchirieri auto, acestia raman raspunzatori de toata birocratia implicata in detinerea unei masini: documentatie, asigurare, intretinere, taxe, printre altele. Asta inseamna ca masina ramane cu tine, ca si cum ar fi a ta zilnic, dar fara grija revizuirii sau reinnoirii documentatiei.

Nu trebuie sa iti faceti griji pentru asigurare sau intretinerea masinii

Deoarece masina nu iti apartine efectiv, nu este responsabilitatea ta sa iti faci griji pentru asigurare și reinnoirea acesteia, precum si intretinere. Daca vei avea probleme cu masina, nu trebuie decat sa  contactezi compania de inchirieri masini. Mai mult, masinile inchiriate lunar vin deja cu asigurarea obligatorie, care asigura masina in caz de probleme, precum reparatii minore.

Flexibilitate

Companiile de inchirieri auto care inchiriaza lunar iti permit sa returnezi masina oricand doresti. Daca ai nevoie de masina mai mult timp, nici asta nu este o problemă: inchirierea poate fi prelungita atata timp cat este necesar. Daca doresti sa o returnezi mai devreme, acorda atentie perioadei minime: cel mai ieftin tarif lunar este valabil in general pentru inchirieri de 28 de zile sau mai mult. Dupa cum am mentionat deja mai sus, daca trebuie sa returnezi masina mai devreme, tariful perceput va fi acelasi ca pentru o inchiriere „obisnuita”, in functie de valoarea inchirierii in ziua emiterii contractului.


Daca esti in cautare de inchirieri auto pe termen lung, nu ezita sa ne contactezi! 

Distribuie acest articol in social media