Cum sa conduci in siguranta pe sosele alunecoase

Cu siguranta ti se intampla des sa trebuiasca sa conduci pe vreme rea sau pe drumuri alunecoase. Sofatul devine periculos ca urmare a scaderii tractiunii in aceste conditii. Ar trebui sa fii constient de aceste cateva elemente fundamentale in aceste circumstante. Asa ca data viitoare cand va trebui sa pleci cu masina la drum si observi ca drumul nu este tocmai uscat, iti recomandam sa fii in alerta, atent si concentrat la drum, in asa fel incat sa pot adapta viteza conform conditiilor, indiferent daca alegi o masina inchiriata sau conduci masina ta personala.

Verifica masina inainte de a porni la drum

Condusul pe sosele alunecoase si ude poate fi extrem de riscant, mai ales daca nu ai experienta in a sofa. Pentru a te simti mai in siguranta pe un drum umed, ar trebui sa respecti cateva principii simple.

Pentru inceput, asigura-te ca stergatoarele si farurile si toate luminile sunt in stare buna de functionare. Soferii incepatori ar trebui sa fie constienti de faptul ca miscarile rapide sau bruste pe o astfel de vreme sunt deosebit de riscante. Ar trebui sa eviti apasarea brusca a pedalei de frana sau de acceleratie sau rotirea brusca a volanului. Va fi mai putin probabil sa pierzi controlul masinii daca faci acest lucru. Controlul vitezei masinii este esential atunci cand soseaua este uda. Poti incerca sa folosesti frana de motor, dar in general folosirea vitezei cu prudenta este recomandata.

In plus, in conditii proaste de drum, folosirea franei de moto pentru decelerare este o idee excelenta. Daca nu este gandita si executata cu atentie, depasirea poate fi extrem de periculoasa. Acceleratia si tractiunea pe drumurile ude trebuiesc reduse. Asigura-te ca ai prezis cu exactitate probabilitatea de depașire si ca nu vor exista efecte nefavorabile.

Orice actiune trebuie facuta cu mare grija

Intotdeauna legati-va centura intr-o masina. De asemenea, se recomanda sa pastrezi o distanta mai mare fata de alte vehicule pentru a reduce posibilitatea unei opriri bruste. Evita sa conduci rapid atunci cand treci printr-o multime de balti mari, deoarece acestea pot ascunde ocazional gauri adanci din care s-ar putea scurge apa sau ar putea cauza daune catastrofale masinii tale. Nu conduce prea repede, deoarece drumurile ude si alunecoase necesită o distanta de oprire mult mai mare. Verifica intotdeauna uzura si presiunea anvelopelor. Cand ploua abundent, stergatoarele nu pot functiona corect. Daca se intampla acest lucru, ar trebui sa incetezi sa conduci si sa astepti ca ploaia sa se opreasca.Trebuie să fii întotdeauna precaut, concentrat, constient de tot ce se intampla si sa nu fii distras, deoarece traficul este in continua schimbare. Orice neglijenta acolo ar putea avea rezultate neplacute.

Daca esti in cautare de inchirieri auto Bucuresti, nu ezista sa ne contactezi. 

Distribuie acest articol in social media