Cum aleg masina potrivită pentru închirieri auto?

Cum aleg masina potrivită pentru închirieri auto?

blog-inchirieri masini-ce tipa de masina sa inchiriez

 

 

Sunt multe lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să închiriezi o mașină. Firma de închirieri mașini trebuie aleasă cu grijă, însă aici este cu totul altă discuție. Astăzi, echipa CarHunt te îndrumă să alegi mașina potrivită de închiriat pentru tine.

 

 

1. Bugetul

Desigur, bugetul este una dintre cele mai importante aspecte, atunci când vrei să închiriezi o mașină. În funcție de buget, CarHunt îți poate găsi cea mai bună variantă pentru tine. Trebuie să iei, însă, în considerare că o mașină cu cel mai mic preț nu este întotdeauna și cea mai bună alegere.  De ce? Pentru că în majoritatea cazurilor, la prețuri reduse veți găsi mașini mici, de oraș, potrivite pentru deplasări scurte și pentru 1 – 3 pasageri. Acestea se pot dovedi neîncăpătoare pentru 4-5 persoane și bagaje, sau incomode pentru deplasări lungi. Dacă vrei să călătorești mult cu mașina, ai nevoie de confort și stabilitate.

2. Echiparea autoturismului

Desi majoritatea firmelor de rent a car au prezentate pe site dotările autoturismelor, când optati pentru închirieri mașini Otopeni, sau oriunde în țară, este bine să vă asigurati că modelul respectiv corespunde nevoilor dvs. Deși izolate, sunt cazuri în care mașinile închiriate nu au aer condiționat, ceea ce poate fi un real inconvenient pe timpul verii și nu numai. De asemenea, este foarte important ca masinile sa aibă anvelope corespunzatoare sezonului în care alegeți să închiriați. O mașină cu cauciucuri de vară în timpul iernii nu va avea aderență suficientă și riscați să nu vă puteți deplasa, iar dacă folosiți o  mașină cu anvelope de iarnă  în timpul verii, veți risca să acvaplanați, punând în pericol siguranța familiei dvs. cât și a altor participanți la trafic. Alegerea economică, făcută de anumite firme de rent a car – cauciucurile all season, este de asemenea nepotrivită, având performanțe slabe în ambele sezoane. Carhunt închiriază mașini responsabil și echipează întotdeauna mașinile de închiriat cu anvelope corespunzatoare sezonului în care ne aflăm. Vom reveni cu un articol detaliat, cu statistici și exemple, legate de riscurile la care ne expunem în momentul în care anvelopele nu sunt potrivite.

3. Numărul de kilometri

Chiar dacă, spre exemplu, pentru CarHunt numărul de kilometri este nelimitat, exisă firme care impun o anumită limită de kilometri. Ar fi inoportun ca la semnarea contractului, să realizezi că trebuie să plătesti o taxă suplimentară, sau că ești constrâns să te încadrezi într-o anumită limită de km.

4. Anul de fabricție

Deși pare un aspect mai puțin important, vă recomandăm să alegeți întotdeauna mașini noi.  O mașină veche, folosită în rent a car, va avea cu siguranță un impact negativ asupra călătoriei dvs. În primul rând din punct de vedere al siguranței, este dovedit faptul că odată cu trecerea anilor, autoturismele sunt predispuse la defecțiuni. Ar fi neplăcut să rămâi cu mașina în drum, și să fie nevoie să aștepți împreună cu familia, o platformă auto. Confortul și curățenia este al doilea aspect care lasă de dorit la mașinile vechi. Ornamentele și tapițeria se uzează, și având în vedere că veți petrece destul de mult timp în autoturismul închiriat, cu siguranță veți avea un sentiment de disconfort. Carhunt este una din firmele de închirieri auto București Otopeni, care are ca și politică schimbarea parcului auto în fiecare an.

5. Motorizare și transmisie

Când alegeți serviciile de închirieri auto, asigurați-vă că modelul ales va avea motorizarea corespunzătoare nevoilor dvs. Dacă o mașină de închiriat cu motor mic, pe benzină, este varianta potrivită pentru deplasările în oraș, dacă intentionati să călătoriți mai mult, veți descoperi că varianta diesel, cu motorizare de minim 1400 cc, va fi mult mai potrivită, având puterea necesară pentru a efectua în deplină siguranță anumite depășiri necesare. Transmisia este un alt aspect foarte important. Conducând o mașină cu transmisie manuală sau automată pentru prima dată, se poate dovedi dificil, în momentul în care aveți de parcurs un drum lung. Vă recomandăm ca atunci când  apelați la o firmă de rent a car, să rezervați un autoturism cu aceiași transmisie cu care sunteți obișnuit. Carhunt – închirieri mașini Otopeni a ales diversificarea parcului auto de închiriat, pentru a oferi fiecărui client un autoturism care să corespundă nevoilor sale.

Distribuie acest articol in social media