Cand este momentul potrivit pentru a inchiria o masina?

Cand este momentul ideal pentru a inchiria o masina, avand in vedere costurile de inchiriere a masinilor care fluctuează zilnic? Examinam factorii care influenteaza modificarile preturilor si oferim sfaturi pentru a va ajuta sa programati cel mai bun moment pentru a inchiria o masina in viitor.

Cand este momentul potrivit?

Cel mai bun moment pentru a va rezerva masina de inchiriat este intre 4-6 luni (16-24 saptamani) inainte de calatorie, conform datelor pe care le-am analizat din anii de inchiriere de masini. Preturile pentru inchirierea vehiculelor devin adesea accesibile cu sase luni în avans, așa ca este putin probabil sa primiti cel mai bun pret in acel moment al procesului, deoarece exista mai putina concurenta.

Care este motivul pentru care preturile variaza?

Exista mai multe elemente care influențează costul inchirierii autovehiculelor, cele mai importante fiind:

Ratele de conversie valutara

Cerere si oferta

Tendinte comerciale

Ratele de conversie valutara

Desi masina de inchiriat este adesea platita intr-o valuta straina atunci cand inchiriezi o mașină in strainătate, probabil ca vei dori sa platesti in propria ta moneda. Chiar daca cursurile de schimb zilnice sunt adesea modeste, evenimentele economice importante precum Brexitul pot avea o mare influenta asupra lor. Acest lucru ar putea duce la o crestere sau o scadere a costului de inchiriere a vehiculelor in moneda ta de origine.

Cerere si oferta

Costul inchirierii unui automobil va fi afectat de dinamica de baza a pietei. Scopul companiilor de inchirieri auto este sa inchirieze cat mai multe vehicule. Daca au mai mult inventar decat au planificat intr-un anumit moment, ar putea reduce preturile pe zi pentru a incerca sa aiba cat mai multe rezervari; in schimb, dimpotriva, daca au vandut mai multe inchirieri decat au anticipat, este probabil sa creasca preturile pentru a maximiza profiturile din flota pe care o mai au.

Tendinte comerciale

In timp ce costurile biletelor de avion si ale pachetelor de vacanta tind sa crească in preajma pauzelor școlare, destinatiile de vacanta de vara vor costa adesea mai mult in lunile cele mai aglomerate de calatorie (inclusiv, dar fara a se limita la vacantele scolare). Agentii de inchiriere supravegheaza flotele pentru a maximiza productivitatea si a controla costurile si veniturile. In lunile mai calme de iarna, tarifele vor scadea pe masura ce incearca sa-i determine pe consumatori sa-si rezerve flota de inchiriere pentru a-i impiedica sa ramana inactiv. In timp ce acestia ar putea anticipa sa vanda 100 de inchirieri pe zi in lunile de varf si sa mentina o flota pentru a satisface aceasta cerere.

Speram ca ti-am raspuns la intrebarea referitoare la momentul potrivit pentru a inchiria o masina, dar si la motivul pentru care in unele perioade e posibil ca pretul unei inchirieri sa fie mai mare decat in altele. 

Distribuie acest articol in social media