Bucuresti: idei de activitati, locuri de vizitat

Orasul culturii, intr-o continuă evoluție, Bucureștiul a fost modelat de cutremure, războaie si pretentiile unui dictator. Și acum, aflat in mijlocul unui boom al construcțiilor, există un nou val de turnuri inalte din sticla care se inmultesc de la an la an.

Cu toate acestea, inca poti gasi in Bucuresti acele aspecte si detalii care i-a facut pe criticii secolului XX sa il numeasca “Micul Paris”. Vorbim aici de cladirile vechi, de muzee si de strazile colorate si pline de viata. Bucurestiul este, insa, plin de surprize, gata sa fie descoperite de turisti curiosi: biserici extraordinare care se ascund printre blocurile comuniste, parcuri, gradini si cladiri impunatoare.

In continuare iti prezentam cateva locuri pe care merita sa le vizitezi in Bucuresti, inainte de a porni la drum cu o masina inchiriata, catre cei dragi.

Gradina Botanica

Cu peste 5.000 de specii de plante intinse pe 17 hectare, Gradina Botanica este intretinuta de Universitatea din București si se afla in sectorul 6. Poti intra achitand o mică taxa si platesti putin in plus pentru a intra in serele precum Sera Veche, care s-a redeschis in 2011 dupa ce a fost inchisa timp de 35 de ani.

In aer liber sunt iazuri si poteci intortocheate care va ghideaza catre o gradina de trandafiri si o expozitie glorioasa de aproximativ 1.000 de flori exotice vara.

Calea Victoriei

Popularitatea acestei strazi din Bucuresti a facut-o sa fie una dintre cele mai vizitate in ultimii ani. Porneste din Piata Revolutiei din nora  si continua pana in jos pana la raul Dambovita, iar dupa o perioada de parghie din timpul Republicii Socialiste este o strada eleganta de cumparaturi si divertisment trasata de cafenele, magazine de haine, restaurante, localuri culturale si galerii de arta.

Acestea sunt in mare parte amplasate la capatul sudic, in timp ce partea nordica e destinata resedintelor impunatoare.

Muzeul Grigore Antipa

Numit dupa omul care a fost la conducere timp de mai bine de 50 de ani la inceputul secolului al XX-lea, acest muzeu de istorie naturala a primit o mare actualizare cu cativa ani in urma si a fost redeschis in 2011. Expozitiile multimedia si interactive merg acum mana in mana cu scheletele clasice de dinozaur, taxidermiile si dioramele, dintre care multe au fost infiintate pentru prima data de Antipa cu zeci de ani in urma.

La subsol este o expozitie cuprinzatoare despre biodiversitatea Romaniei, in timp ce parterul trateaza toate ecosistemele majore de pe suprafata pamantului.

Centru Vechi

Probabil cel mai tanar centru vechi din lume, centrul vechi din Bucuresti are un deceniu!

 

Scopul reamenajarii Orasului Vechi (Centrul Vechi, așa cum îl numesc localnicii) a fost de a atrage localnicii si turistii deopotriva sa se bucure de ceva bautura alaturi de prieteni. Planul a avut succes, pentru ca aceasta zona este extrem de populara.

Strazi si strazi cu baruri, restaurante, kiosk-uri de kebab, muzica, toate gazduite in cladiri grandioase.

Acesta este probabil cel mai fotografiat loc din București.

Parcul Cismigiu

Gradinile Cismigiu sau Parcul Cismigiu este un spatiu verde dragut si cel mai vechi parc din capitala, centrat in jurul unui frumos lac artificial. In zona, veti gasi monumente si statui raspandite in jur.

Puncte de interes deosebite in parcul de 16 hectare includ Rotonda Scriitorului (o plimbare circulara marginita de busturi ale unor autori romani celebri) si Monumentul Eroilor Francezi, care comemoreaza soldatii francezi care au luptat pentru Romania in Primul Razboi Mondial.

Poti observa ca nu am inclus pe lista si Casa Poporului sau Arcul de Triumf pentru ca ne dorim sa pornesti si catre cei dragi, in special dupa ce ai inchiriat o masina Carhunt

Distribuie acest articol in social media