Brasov: idei de activitati, locuri de vizitat

Tocmai ai inchiriat o masina si iti doresti sa pleci intr-o excursie in cuplu sau cu familia? Brasov e cu siguranta un oras ce merita vizitat oricand. La mai putin de 200 de km de Bucuresti, o escapada catre acest oras extraordinar ar putea fi o idee foarte buna.

Partea buna? Daca esti in cautare de inchirieri auto Bucuresti fara garantie, la Carhunt vei gasi intotdeauna masina potrivita.

1. Biserica Neagra

Aflata chiar langa piata principala din Brasov, Biserica Neagra este cea mai mare biserica gotica din Europa de Est. Cu toate acestea, dupa cum veti observa, aceasta nu are culoarea neagra, insa si-a castigat numele dupa un incendiu din 1689, atunci cand aceasta a ars si zidurile ei s-a intunecat din cauza fumului.

Cu siguranta merita o vizita deoarece este una dintre atractiile principale ale Brasovului. A supravietuit atacurilor armatelor otomane de acum 600 de ani si arata extraordinar.

2. Strada Sforii

Nu puteam sa nu mentionam una dintre cele mai inguste strazi din Europa.

Cu o înaltime de minim 1 metru, aceasta strada de 80 de metri dateaza din anii 1600 si este pe locul 3, fiind batuta pentru ingustime doar de Spreuerhofstraße din Reutlingen, Germania si de strada Parliament din Exeter, Anglia.

Interesant este faptul ca aceasta a fost conceputa initial ca o ruta pentru pompieri. Este imposibil sa deschizi bratele atunci cand mergi pe aceasta strada. Te provocam sa incerci! 

3. Castelul Peles

Daca tot ai ajuns cu masina pana in Brasov, o excursie de o zi pana la Castelul Peles ar putea fi o idee excelenta, fiind la doar o ora jumatate de oras.

Amplasat în Munții Carpați, în apropierea orașului Sinaia, castelul a fost construit pentru Familia Regală a României. Este bine conservată în interior și în exterior, înconjurată de un peisaj montan uimitor.

4. Incearca si restaurantele din zona

Ce poti face in Brasov daca esti gurmand? Sa incerci mancarurile traditionale la unele dintre cele mai bune restaurante. Partea buna? Chiar ai de unde sa alegi!

Incearca vestitii papanasi, bulz, rata pe varza si muuulte alte optiuni delicioase.

5. Castelul Bran

Daca ai ajuns in Brasov cu masina, atunci nu mai e cale de intors. Trebuie sa vizitezi Castelul Bran! Este de departe unul dintre cele mai interesante lucruri pe care le poti face atunci cand esti in Brasov. Este la 30 km de oras si durează aproximativ 30 de minute pentru a ajunge acolo.

Odata cu vizitarea castelului vei face si o calatorie in timp. Totul este amenajat in asa fel incat sa poti simti atmosfera acelor vremuri. Desi aceasta cetate din secolul al XIV-lea este legata de contele Dracula si de inspiratia sa din viata reala din secolul al XV-lea, Vlad Tepes, domnitorul nu a avut prea mult de-a face cu cetatea de-a lungul istoriei.

Cu toate acestea, nu poti rata un tur pe la impresionantul castel.


Asadar, daca ai inchiriat o masina fara garantie din Bucuresti, urmatoarea oprire trebuie neaparat sa fie Brasov.

 

Distribuie acest articol in social media