5 Sfaturi pentru Inchirieri Auto in 2022

Inchirierea unei masini pentru a merge in vacanta poate fi destul de scumpa! Tarifele obisnuite de inchiriere auto pot costa cu usurinta la fel de mult ca si cazarea ta, ceea ce poate afecta enorm bugetul de calatorie.

Iar in 2022, inchirierea unei masini poate fi cu atat mai dificila. Pentru a va ajuta sa economisiti acei bani castigati din greu, va impartasim sfaturile noastre de top pentru inchirierea de masini pentru a te asigura ca obtii cea mai buna oferta.

1. Compara preturile de pe site-urile de inchirieri auto

Cea mai buna strategie pentru inchirierea unei masini la un pret decent, este sa compari preturile online folosind un motor de cautare.

De asemenea, iti recomandam sa verifici din nou site-urile pe masura ce data de inchiriere a masinii se apropie. Uneori poti gasi oferte de foarte bune de tip last-minute. Daca nu, nu este nicio problema, poti ramane cu rezervarea initiala de inchiriere a masinii. Cu toate acestea, daca gasesti o oferta mai buna pentru o masina, nu uita sa anulezi prima rezervare, astfel incat sa nu existe confuzii.

2. Compara ofertele mai mult decat pretul/zi

Cand cauti inchiriei auto online, nu compara niciodata pretul folosind pretul pe zi afisat. In schimb, cauta dupa pretul total. Serios, este unul dintre cele mai usoare sfaturi pentru economisirea inchirierii auto.

Pretul pe zi afisat este de obicei oferit la un pret scazut, ceea ce il face atractiv, pentru a va atrage – dar nu include taxele, asigurare si alte tipuri de taxe care sunt incluse cu inchirierea. Mai mult, acestea nu sunt aceleasi pentru toate firmele de inchirieri auto; difera intre companii, locatii de preluare si alti factori. Deci, in multe cazuri, un pret pe zi care este atragator de scazut poate echivala cu usurinta cu o suma mai mare a pretului total.

La Carhunt, pretul afisat la finalizarea prezervarii este pretul final pe care il veti plati atunci cand preluati masina.

3. Rezerva o masina pentru o saptamana pentru a obtine un pret mai bun

Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru inchirierea de masini ieftine este sa faceti o rezervare pe o saptamana. Acest lucru, desigur, functionează numai daca se incadreaza in planurile voastre de calatorie – dar ofertele saptamanale de inchiriere auto va pot ajuta sa economisiti destul de mult. Daca plecati in vacanta si, poate, planuiti sa inchiriati o masina doar pentru cateva zile pentru a vizita, va recomandam sa verificati tarifele de inchiriere pentru 7 zile. Din experienta noastra, acesta este unul dintre trucurile de rent a car care da roade cu adevarat.

 4. Foloseste un card de credit pentru a plati inchirierea & si alege asigurarea SCDW

Unul dintre cele mai bune sfaturi de inchirieri masini este sa utilizati un card de credit pentru masina de inchiriat care include si SCDW. SCDW este asigurarea Full-CASCO, unde nu veti plati nimic in cazul in care masina este avariata – cu mici exceptii. (pe care le puteti verifica cu firma de inchirieri auto)

5. Verificati taxele de parcare la unitatile de cazare unde mergeti

Acesta nu este cu adevarat unul dintre sfaturile noastre de inchirieri auto, ci mai degraba un sfat pentru a ramane in buget. O taxa care se poate strecura atunci cand inchiriezi o masina este costul parcarii. Multe hoteluri percep taxe mari de parcare peste noapte, care se pot aduna la bugetul total.

Pe de alta parte, unele locuri de cazare nu ofera deloc un loc pentru a parca, ceea ce va va pune in pozitia de a cauta un loc de parcare de fiecare data cand va intoarceti la cazare. Cand inchiriati o masina pentru o calatorie, verificati intotdeauna si tarifele pentru parcare!

Distribuie acest articol in social media