5 Orase din Romania pe care Merita sa le Vizitezi

5 Orase din Romania pe care Merita sa le Vizitezi

Inainte de a pleca in vizita in alte tari, alege sa vizitezi una din locatiile superbe ale Romaniei pe care nu ai avut ocazia sa o vizitezi pana acum.

Daca nu esti interesat sa faci o calatorie pe Transfagarasan, Delta Dunarii, sau alte locatii ceva mai salbatice ale Romaniei, iti recomandam sa vizitezi unul dintre aceste 5 orase prezentate mai jos.

1. Brasov


Sursa foto

Faptul ca este situat in apropierea muntilor face ca Brasovul sa fie un oras cu un aer extrem de curat, cu o priveliste impresionanta si oameni mult mai calmi. Orasul este, fara dar si poate, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania.

Este locul in care te reintorci ori de cate ori ai nevoie de o oaza de liniste, civilizatie extinsa la maxim si relaxare. Printre atractiile turistice se numara Biserica Neagra, Turnul Negru, Strada Sforii, Cladirea Sfatului.

2. Iasi

Related image

Desi este un oras destul de aglomerat, Iasi-ul este deopotriva unul dintre orasele cele mai impresionante alte tarii si un centru universitar renumit. Zona Moldovei este bogata in istorie, iar orasul Iasi nu este mai prejos. Ca si atractii turistice Palatul Culturii este, cu siguranta, obligatoriu de vazut. Urmatorul pe lista ar fi Parcul Copou (teiul lui Eminescu), prin care te poti plimba in voie fara sa te plictisesti si multe alte atractii turistice.

3. Alba-Iulia

Un alt oras cu o importanta istorica deosebita, Alba-Iulia, gazduieste una dintre cele mai frumoase Cetati din Romania: Cetatea Alba Carolina. Aceasta este considerata cea mai impresionanta constructie de acest gen din Europa.

Se mai pot vizita, de asemenea, in cadrul cetatii si Palatul Apor, Palatul Principilor, Monumentul Custozza.

 

4. Sibiu

Chiar daca majoritatea oamenilor viziteaza orasul Sibiu pentru Festivalul International de Teatru, sau de Craciun, pentru Targul care are loc in acea perioada, acesta merita vizitat, insa, in orice zi a anului.

Cele mai importante atractii turistice din zona ar fi: Turnul Sfatului, Muzeul Civilizatiei Traditionale ASTRA, Parcul ASTRA, Catedrala Evanghelica, Casa cu cariatide, Biserica Romano Catolica, Pasajul Scarilor si nu in ultimul rand, Piata Mare Sibiu si Piata Mica, Gradina Zoologica.

5. Cluj-Napoca

Un oras care s-a dezvoltat enorm in ultimul timp, Cluj-Napoca se numara astazi printre cele mai importante orase ale tarii.

Printre atractiile turistice amintim de: Casa Matei Corvin, Bastionul Croitorilor, Biserica Calvaria Manastur, Catedrala Ortodoxa, Sinagoga neoloaga, Biserica Sf. Mihail, Muzeul de Arta, Muzeul de etnografie, Muzeul de farmacie etc.

De asemenea, nu uitati, sa vizitati si palatele: Rhedey, Josika si Szeky.

Pentru următoarea ta vacanță, în România sau alte țări, alege Carhunt – inchirieri masini Bucuresti.

Distribuie acest articol in social media