5 Greseli pe care le poti face daca vei conduce Noaptea

Exista pericole pe care le poti intampina daca alegi sa conduci pe timp de noapte. Daca nu conduci in siguranta si cu bun simt, poate fi foarte periculos. In continuare am vrea sa iti prezentam cateva dintre problemele pe care le poti avea daca alegi sa conduci noaptea.

1. Ai parte de distrageri

Distragerile sunt un adversar tare periculos al soferilor. Chiar si cea mai simpla distragere a atentiei, cum ar fi schimbarea postului de radio, te poate face sa fii distras intr-o circumstanta riscanta si ca urmare sa aiba efecte nefavorabile. Pastreaza distragerile la minim si incearca sa fii atent la drum cat de mult se poate. Daca ai nevoie urgenta sa faci ceva, incearca sa opresti masina decat sa faci mai multe lucruri in acelasi timp.

2. Conduci atunci cand esti obosit

Multi soferi ajung adesea la volan cand sunt obositi. Putem intelege asta, in special daca tocmai ai avut un zbor si esti in cautare de inchirieri auto in Bucuresti. S-ar putea sa crezi ca asta nu va fi o problema prea mare, mai ales daca ai mai multa experienta de sofat. Indiferent de experientele tale din trecut, incearca sa te opresti din a mai conduce de indata ce incepi sa te simti obosit si sa faci o pauza. Poti, de asemenea, sa cobori din masina si sa faci o plimbare sau pur și simplu sa respiri adanc.

3. Folosirea neadecvata a fazei lungi sau scurte

Soferii mai putin experimentati nu pot face tranzitiile necesare intre faza lunga si faza scurta. Si atunci cand conduci noaptea, acest lucru este crucial. Farurile trebuie sa fie indreptate in directia corecta si la inaltimea corespunzatoare, dar nu atat de departe incat sa orbeasca participantii la trafic care se apropie. Foloseste faza lunga atunci cand vizibilitatea este slaba in afara oraselor, astfel incat sa nu orbesti vehiculele care se apropie sau se deplasează in fata ta.

4. Viteza prea mare

Multi soferi conduc frecvent noaptea cu viteza mare. Lipsa traficului este cauza principala. Cu toate acestea, conducerea pe timp de noapte poate fi extrem de riscanta, deoarece poate masca multe temeri. Orasul este riscant pentru ca noaptea oamenii traverseaza strada foarte incorect in timp ce poarta haine inchise la culoare. In plus, daca conduci rapid in afara orasului, poti rata un animal care traverseaza drumul. Incearca sa mentii o viteza constanta in timp ce conduci si sa acorzi atentie starii drumurilor.

5. Consumul de alcool

Consumul de alcool in timpul conducerii unui vehicul este strict interzis si periculos. Nu numai ca este impotriva legii, dar este si gresit din multe alte unghiuri. Orice cantitate de alcool face ca actiunile si timpii de reactie sa creasca, iar reactiile sa fie intarziate semnificativ (desi nu fizic). Cand esti in stare de ebrietate, ar fi de preferat sa iei un taxi sau sa rogi pe altcineva sa conduca. Nu trebuie sa conduci un autovehicul intr-o astfel de stare! Marea majoritate a accidentelor auto sunt cauzate de bautura.

Distribuie acest articol in social media